אריה היא חיה אכזרית?

פורום בעלי חיים מיועד לנושאים שונים על בעלי חיים. רוצים לכתוב משהו על אריה, צ'יטה, אנקונדה או סוג מסויים של כריש? זה המקום!

המנהלים: חני ענפי, צביקה לזרוביץ

אריה היא חיה אכזרית?

הודעהעל ידי עילם » ה' נובמבר 04, 2010 5:47 pm

ידיעה בחדשות 2 מדווחת על תייר בריטי שנטרף ע"י להקת אריות בזמן טיול בספארי בבזימבאבווה.
התייר התקלח במקלחת שדה כאשר להקת אריות תקפה אותו.
מה שהפליא אותי בדיווח על הפרשה הוא המשפט הבא : "חמישה אריות התנפלו על הגבר חסר האונים ותקפו אותו באכזריות".
סליחה ערוץ 2 לא מדובר פה בדיווח על תקיפה ע"י כנופיות רחוב או סתם עבריינים שמשעמם להם.
מדובר פה בחיות פרא, אני לא חושב שאכזריות היא המילה המתאימה.
זו דרכו של הטבע, יש טורף ויש נטרף.
זה כמו למשל שאני אדווח שרעידת אדמה חיסלה וקברה מתחת לאדמה באכזריות 34 בני אדם.

מקור הכתבה
היי שמי עילם, אני ידוע גם בכינוי עילם חתולים. אני אוהב לכתוב לשתף ולהתייעץ בנושאים שונים על חיות מחמד כמו: חתולים, כלבים ועוד.
עילם

Re: אריה היא חיה אכזרית?

הודעהעל ידי zahavazoo5 » ש' נובמבר 13, 2010 5:23 pm

זהבה אדרעי מאילת

ב-5 השנים האחרונות התרבו מקרי הטרף של האריות מול האדם .
באזורים אלו חיים שבטים בעיסוקם רעיית צאן וחקלאות, אט אט פולש אדם לטירטוריות השונות ודוחק את בעלי החיים, לכן מפגש אדם חיה הוא כמעט בלתי נמנע.
לא במקרה אותם אריות הגיעו עד למקלחות...... במקרים נוספים האריות הגיעו עד לתוך הבקתות ושלפו מתוכם בני אדם שנטרפו מול עני בני השבט המפוחדים וחסרי האונים.
לילה אחר לילה, לאור המצב נשלחה משלחת חוקרי טבע לבדוק את התופעה וממה היא נובעת? אחת התאוריות גורסת שהטרף הראשון היה טרף מזדמן, כיוון שהיה קל יחסית, ללא מאבק, ללא מרדף,ללא בעיטות אימצו אריות אלו את הרעיון להשגת ארוחה קלה ולימדו את יתר הלהקה.
וכך אף אדם לא היה מוגן יותר לא בבקתת העץ ולא בבית הבוץ.
מדי ערב היתה מגיעה אותה להקה לאותו שבט ופשוט פולשת , על אחד הבקתות ושולפת לה טרף קל.
המקרים החלו לצוץ גם בשבטים מרוחקים יותר ומכאן אנו למדים שכנראה כאשר מגורשים הזכרים מהלהקה בבגרותם ומצטרפים ללהקה משלהם הם מקנים את אותה טכניקה בטירטוריות נוספות ובשבטים נוספים, זו אחת התיאוריות.
תאוריה נוספת גורסת שאריה פצוע שהתקשה להשיג צייד, ארב לאדם בשדה, כיוון שבזמן העבודה האדם גוחן לקטוף את היבול, לאריה היה נראה כמו חייה בעלת 4 רגליים ומכאן החל כל מחול השדים הזה.
שלכם זהבה אדרעי רכזת "זואותרפיה ארט ZOO"
zahavazoo5

Re: אריה היא חיה אכזרית?

הודעהעל ידי עילם » ב' נובמבר 15, 2010 9:41 am

zahavazoo5 כתב:תאוריה נוספת גורסת שאריה פצוע שהתקשה להשיג צייד, ארב לאדם בשדה, כיוון שבזמן העבודה האדם גוחן לקטוף את היבול, לאריה היה נראה כמו חייה בעלת 4 רגליים ומכאן החל כל מחול השדים הזה.
שלכם זהבה אדרעי רכזת "זואותרפיה ארט ZOO"

האמת היא שזו נראת לי תאוריה משונה שמנסה לטעון שהאריה מעדיף לטרוף חיות בעלות 4 רגליים יותר מאשר בני אדם בעלי 2 רגליים.
לי אישית נראה שהתאוריה של טרף קל יותר מתאימה
היי שמי עילם, אני ידוע גם בכינוי עילם חתולים. אני אוהב לכתוב לשתף ולהתייעץ בנושאים שונים על חיות מחמד כמו: חתולים, כלבים ועוד.
עילם

חזור אל פורום בעלי חיים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד